L’Escola Massana, situada a la plaça de la Gardunya, ha estat desallotjada aquest dijous al migdia per un incendi en un motor de ventilació situat al soterrani de l’edifici. Fins allà s’han desplaçat cinc dotacions de Bombers. Els alumnes han sortit de les aules al voltant de dues hores, mentre es ventilava l’immoble. L’afectació material és petita i no s’ha produït cap ferit.

El professor de forja, Gabriel Sants, era en una aula del soterrani quan s’ha produït l’incendi i ha pogut donar l’avís del foc quan s’ha “adonat del soroll del motor que fallava i de com sortia fum i flama”.  El foc s’ha produït en un motor d’extracció de fums de la fornal del taller de metalls i ha provocat una fumarada a l’edifici del Raval.

La responsable de Comunicació de l’Escola Massana, Glòria Bonet, ha explicat que han començat a sentir l’olor de fum cap a les 12 h i, just llavors, “s’ha disparat l’alarma, hem fet l’evacuació i ha sortit tothom”. L’edifici s’ha desallotjat de manera “molt tranquil·la i endreçada”, segons ha remarcat la Leire Domínguez, alumna d’il·lustració del centre.

 

Estudiants i professorat del centre han tornat a entrar a l’edifici a les 14 h i a la tarda s’han reprès les classes amb normalitat. Segons els Bombers, l’afectació ha estat molt petita i s’ha limitat a l’armari on estava ubicat el motor de la turbina d’extracció de fums. No hi ha hagut ferits.