El sindicat Metges de Catalunya havia anunciat el 16 de gener una nova vaga de facultatius de la xarxa concertada per reclamar millores assistencials i laborals. Cridaven a fer vaga durant cinc dies: del 18 al 22 de febrer. 

Però després d’un mes de negociacions amb l’Institut Català de la Salut, l’han desconvocada. Han arribat a un acord que asseguren que suposa millores “importants”. A més es mostren contents, perquè han assumit les millores assistencials i laborals que es van aprovar per a la pública el mes de novembre després d’una altra vaga. 

Les reivindicacions dels facultatius

Els professionals sanitaris de la concertada es queixaven que la càrrega assistencial n’afecta la qualitat; també demanaven millores en les condicions laborals i professionals i la recuperació del poder adquisitiu perdut. Segons va explicar Xavier Lleonart, president del sector concertat de Metges de Catalunya, “si no es corregeixen determinades situacions de forma urgent cada cop s’ha de fer més feina amb menys gent”. I sentenciava: “En alguns àmbits la situació és límit“.