La directora del Servei Català de la Salut, Gemma Craywinckel, s’ha referit aquest divendres a les persones que no han rebut la vacuna, ja sigui perquè no la volen, o no poden posar-se-la.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Craywinckel ha afirmat que aquells que sí que han rebut el vaccí tindran més accessibilitat a tot arreu: cultura, oci o viatges. En canvi, la resta s’haurà de sotmetre a tests d’antígens o PCR per poder accedir a determinades activitats. Segons Craywinckel, són persones a qui “tindrem més emprenyada contínuament”.

Tot i això, la directora del Servei Català de la Salut no s’ha mostrat partidària de fer la vacuna obligatòria, per motius ètics.

Craywinckel: “No serà la darrera onada”

A la mateixa entrevista, Craywinckel ha afirmat que aquesta “no serà la darrera onada” de la covid-19. Diu que “ens sorprèn molt” i, per això, considera que no es poden fer prou previsions sobre el futur del virus. Ara bé, s’ha mostrat optimista perquè a la tardor o bé a l’hivern torni, en part, la normalitat. També ha estat crítica amb la desescalada que es va fer just abans de Sant Joan: “Crec que la desescalada va ser molt ràpida” i ara espera que quan arribi aquesta desescalada es faci d’una manera més lenta.

El Gremi de Restauració, a favor del certificat covid

En la mateixa línia que la directora del Servei Català de la Salut, el Gremi de Restauració de Barcelona està d’acord amb implementar una espècie de passaport de la Covid per tal d’evitar el tancament del sector de la restauració.

El director del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols, ha destacat la necessitat d’estabilitzar el funcionament de la industria de la restauració. “L’empresa està literalment a l’UCI, no se li poden exigir més sacrificis”, ha alertat Pallarols.