Les escoles i instituts reprendran les classes el 13 de setembre en un curs que serà 100 % presencial, amb mascareta, grups bombolla i sense quarantenes per als alumnes vacunats. El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray; el conseller de Salut, Josep M. Argimon, i la portaveu del govern, Patrícia Plaja, han detallat aquest migdia els protocols i les mesures sanitàries als centres educatius aquest curs 2021-2022.

Mascareta obligatòria a partir dels sis anys

Malgrat que s’havia apuntat a la possibilitat de relaxar l’ús de la mascareta, el conseller d’Educació ha detallat que es manté a partir dels sis anys almenys durant el primer trimestre. Posteriorment i depenent de com evolucioni la pandèmia, es poden modificar les condicions. “Màxima prudència, màxima presencialitat, màxima seguretat”, ha detallat Cambray.

Els departaments d’Educació i Salut canvien així parcialment el pla aprovat al maig amb els nous protocols per adaptar-lo a l’estat de vacunació actual i l’avenç de la variant delta.

Se suavitzen les quarantenes a secundària

Una de les principals novetats d’aquest curs és que els alumnes vacunats amb la pauta completa no hauran de confinar-se si són contactes estrets d’un positiu. Això implica que els alumnes vacunats a partir dels 12 anys aniran a classes i no hauran de fer quarantena.

Pel que fa a les escoles, els alumnes més joves (infants de fins als 12 anys i que actualment no reben la vacuna) hauran de continuar fent quarantenes.

Barreja de grups bombolla al pati

Un altre canvi del curs és que els alumnes podran jugar junts al pati amb altres infants que no siguin del grups bombolla. Això sí, si es barregen, hauran de dur mascareta.

També es permetrà que les famílies puguin entrar als centres per fer reunions amb els professors o acompanyar els alumnes de tres anys que iniciïn l’etapa escolar. El protocol recull la recomanació que les famílies estiguin vacunades si volen accedir a escoles i instituts.

nens escola Turó del Cargol fan classe al Parc Güell
Els alumnes de diferents grups bombolla podran barrejar-se al pati, però caldrà que duguin mascareta

Festes a l’exterior, preferiblement

Pel que fa a les festes, el conseller d’Educació ha demanat que es facin preferentment a l’exterior i, si s’han de fer dins el centre, caldrà que es respectin els grups bombolla.

Pel que fa a les extraescolars, es faran amb grups màxims de 15 alumnes, tot i que el govern recomana que siguin de 10 i que comencin a l’octubre. Es mantenen també les recomanacions de ventilació dels espais i la neteja amb gel hidroalcohòlic, però ja no caldrà pendre la temperatura dels alumnes.

El conjunt de mesures presentades modifiquen el protocol aprovat al maig per adaptar-lo a l’estat de vacunació actual i l’avenç de la variant delta. La normativa ja s’ha enviat a tots els centres educatius del govern.

Pel que fa a les dotaccions extres, Educació ha assegurat que es mantindran tots els recursos adiccionals per la covid per als centres aquest curs.