operaris instal·len tendal protector Escola Muntanyeta

Tècnics del Consorci d’Educació han començat a instal·lar lones per reparar de manera provisional la teulada robada a l’Escola la Muntanyeta —a la Font de la Guatlla—. L’objectiu és evitar més goteres després del robatori que va deixar el centre sense part de la coberta. La direcció del centre ha denunciat als Mossos d’Esquadra la desaparició de plaques de coure i zinc que cobrien l’edifici. Amb la pluja del 2 de març van començar a tenir filtracions i va ser llavors que es van adonar que faltava una part del sostre.

Part del sostre va sortir volant amb el vent

L’escola creu que el robatori s’ha produït de manera progressiva. “Cada nit hi entraven i s’emportaven una part del sostre”, explica Núria Miralpeix, directora del centre, que detalla que amb les ventades del cap de setmana alguns elements van sortir volant i van caure al pati de l’escola. Els Bombers van haver d’intervenir-hi.

Solució temporal en espera de la reparació definitiva

Fonts del Consorci d’Educació han explicat a betevé que les lones protectores són una solució provisional mentre es treballa per dur a terme la reparació de la teulada. Una actuació més àmplia en què també s’aprofitarà per incorporar-hi millores d’aïllament. De moment, però, no han pogut precisar el cost total de les reparacions.

operaris treballen en la reparació provisional de la teulada de l'Escola Muntanyeta

Elements de seguretat nous

Des del centre es mostren preocupats per la situació i denuncien que ja hi ha hagut episodis de vandalisme anteriorment. La directora explica que “el problema real és que l’escola és de molt fàcil accés, qualsevol hi pot entrar“.

Per això, de manera preventiva s’han instal·lat elements de seguretat nous, com sensors que detecten el moviment per prevenir possibles robatoris nocturns.

sensors antirobatoris Escola Muntanyeta