L’època estival és indissociable de les picades de mosquits, més encara si vivim en una zona humida. Els mosquits es reprodueixen a l’aigua, la necessiten per viure, i aquest aspecte és el primer que hem de tenir en compte: allunyar-nos de zones entollades.

Si tot i així els insectes persisteixen, què podem fer per evitar que ens piquin i quins són els millors repel·lents per combatre aquests insectes?

El farmacèutic Enric Costa Miralvell recomana cobrir el cos amb roba: posar-nos pantalons fins als turmells i samarretes de màniga llarga. I si tot i així sentim el zumzeig dels insectes a prop i no tenim mosquiteres, l’opció que tenim són els repel·lents: n’hi ha desenes d’adaptats a les diferents edats i zones del planeta.

Protector solar vs. repel·lent

La combinació de la crema solar amb els repel·lents de mosquits no és beneficiosa. Si l’antimosquits s’aplica poc després de la crema, el cos absorbeix més el repel·lent i és molt perjudicial per a la salut. Si passa el contrari, que s’aplica just abans, el protector solar perd efecte. Per això, Costa recomana deixar passar entre 30 i 60 minuts entre un i altre.

No rascar-se mai

Un cop ens han picat, la recomanació dels experts és netejar-se amb aigua i sabó, i no rascar-se mai. L’efecte més greu de les picades són les infeccions, que es produeixen quan s’arrossega la coberta de la pell.