judici cas negreira

(ACN) L’Audiència de Barcelona ha condemnat a cinc anys de presó un home per agredir-ne sexualment un altre en una sala d’una discoteca de Barcelona el gener del 2020. El tribunal considera demostrat que l’acusat va penetrar analment sense preservatiu un altre client sense el seu consentiment en l’anomenada cambra fosca. Les acusacions demanaven 10 anys de presó, i un magistrat ha presentat un vot particular demanant l’absolució de l’ara condemnat.

La sentència també estableix que el denunciant pateix trastorn per estrès posttraumàtic amb ansietat important —va haver de ser tractat per psicòlegs i psiquiatres— però encara té símptomes com baixa autoestima, pors, malsons recurrents amb episodis de violència armada contra ell i la seva família, conductes evitatives, sentiments de culpabilitat, bloqueig emocional i problemes sexuals.

Dos dels tres magistrats consideren els fets provats

Segons consideren provat dos dels tres magistrats, entre les 4.30 hores i les 5 de la matinada del 26 de gener del 2020 acusat i víctima es van trobar en la cambra fosca d’una coneguda discoteca del carrer Balmes de Barcelona. No es coneixien, però, l’acusat va explicar durant el judici que si bé els primers tocaments van ser consentits, quan l’acusat li va proposar mantenir relacions anals, el denunciant s’hi va oposar perquè cap dels dos duia preservatius. Tot i això, l’acusat, “malgrat la negativa expressa” del denunciant, que li va dir que “no volia” fins a tres cops, va acabar violant-lo.

Cinc anys de presó i cinc més de llibertat vigilada

El tribunal imposa l’acusat cinc anys de presó pel delicte de violació, cinc anys més de llibertat vigilada, així com la prohibició d’acostar-se o comunicar-se amb la víctima durant 12 anys, 15.000 euros d’indemnització a la víctima pels danys morals i les seqüeles.

Un magistrat ha presentat un vot particular proposant l’absolució per l‘apreciació d’un dubte raonable en considerar que no ha quedat corroborat per proves externes que la relació no fos consentida fins al final.