L’Ajuntament de Barcelona ja ha finalitzat l’actuació per reparar la part del mur de la platja de la Nova Mar Bella que va caure amb el temporal Ciarán del mes de novembre. També s’ha renovat la part del passeig que va quedar afectada tot i que, de moment, encara no està obert al pas de vianants en espera que s’hi puguin col·locar les baranes noves que marca la normativa.

Segons expliquen fonts de la direcció de Serveis d’Estratègia Urbana, es tracta d’una actuació necessària per poder deixar aquesta zona llesta i segura per a la temporada d’estiu.

Una escullera de pedra i un tram de passeig nou

L’obra ha consistit en la col·locació d’una escullera de pedra i un mur nou al damunt per tal d’evitar que l’onatge erosioni més aquesta part del passeig, segons expliquen font municipals. L’actuació ha servit també per col·locar una baixada accessible i bancs, així com per ampliar el tram de passeig fins als vuit metres.

En espera de les baranes noves

L’obra està acaba, tot i que els responsables municipals reconeixen que encara cal col·locar-hi les baranes noves que marca la normativa per evitar el vandalisme i que algunes persones puguin posar-s’hi en risc. La platja de la Nova Mar Bella és una de les més afectades pels temporals de garbí, segons fonts municipals, i forma part del tram que està previst que l’Ajuntament reformi properament.

El mur va bolcar el mes de novembre passat com a conseqüència del fort vent de garbí que va afectar totes les platges de Barcelona i molt especialment la de la Nova Mar Bella. Segons fonts municipals, l’aigua va anar guanyant camí en un tram on manca de sorra, un aspecte que, confirmen, es podrà solucionar en part amb aportacions de sorra noves properament.