En la sentència, la sala considera que l’actuació dels Mossos d’Esquadra va ser “necessària” tot i que creu que els agents es van “extralimitar”. Considera que l’ús de la violència “es feia necessari dins dels principis de proporcionalitat per assegurar la zona i procedir a la dispersió” dels manifestants, que estaven llançant objectes a l’esquena dels agents des de l’interior del portal mentre aquests formaven una “línia de contenció”. Ara bé, els magistrats creuen que no van utilitzar la mínima força imprescindible, “la qual cosa s’hagués limitat a un parell de cops en les cames”, sinó que es “van extralimitar” amb una “reiteració i successió” de patacades.

Tenint en compte això, la sala únicament creu provat que un dels agents condemnats va colpejar “almenys en tres ocasions” a les cames d’un manifestant i que un altre li va clavar dues puntades de peu a les extremitats inferiors i l’esquena, sense donar-li opció a “aixecar-se i complir l’ordre rebuda”. A més, un altre (condemnat a pagar les costes per una falta de lesions), també va propinar-li un cop a l’esquena on duia una motxilla quan sortia del portal. Uns fets que tots tres van reconèixer durant el judici.

Per tot plegat, ha condemnat dos mossos per un delicte de lesions agreujat per l’ús d’instrument perillós (perquè van agredir el manifestant amb la defensa policial) i amb l’atenuant de reparació del dany, atès que els cinc acusats van consignar al jutjat 1.800 euros per cobrir possibles indemnitzacions als denunciants. A més, també els rebaixa la pena en reconèixer-los l’eximent incompleta de compliment de deure.

La sala ha absolt els altres tres dels agents acusats per les càrregues i a tots els ha descartat el delicte contra la integritat moral que demanaven tant la fiscalia com les acusacions particulars. Els magistrats consideren que els cops que van propinar al manifestant no tancaven “una connotació despectiva i vexatòria degradant per a la víctima, que es veiés tractada com deixalla”.