El local de Barcelona, situat entre els barris del Raval i el de Sant Antoni, tenia diverses antenes al terrat i una complexa xarxa d’ordinadors, servidors i descodificadors. Aquest local, segons la policia, estava gestionat pel líder de la banda. Des d’aquest espai es captava i difonia el senyal pirata als 10.000 abonats -la majoria d’Itàlia- que tenien contractat el servei. Els abonats pagaven 10 euros al mes i rebien el senyal a través d’internet.

La Policia Nacional ha explicat que en l’operació s’han detingut un total de quatre persones a Espanya. Però hi ha més arrestats: 54 a Itàlia, quatre a França, dos a Alemanya i un a Suïssa.

La Guardia di Finanza d’Itàlia va iniciar la investigació sobre una organització acusada de delictes contra la propietat intel·lectual, l’associació criminal i el blanqueig de capital. La Fiscalia de Roma es va posar en contacte amb la Policia Nacional per investigar aquest cas, que els va dur fins a Barcelona. Els agents van establir un dispositiu de vigilància a l’entorn del local sospitós. Els investigadors van concloure que en el domicili estava inscrita una empresa amb un administrador italià que és el líder de la banda. La policia ha anunciat que s’ha desarticulat tot l’entramat criminal, que actuava en un àmbit internacional.

Policia Nacional senyal il·legal televisió