Andreu Martínez és el nou director dels Mossos d’Esquadra. Aquest dilluns l’ha nomenat el nou conseller d’Interior, Miquel Buch, i substituirà Pere Soler i Campins al capdavant de la Direcció General de la Policia de la Generalitat de Catalunya. Soler va ser un dels càrrecs que el govern espanyol va destituir del càrrec amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució.

Aquesta no és la primera vegada que Martínez treballa al Departament d’Interior, ja que quan Felip Puig va ser conseller, va ser director general de l’Administració de Seguretat i actualment era director d’Estratègia Corporativa de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).
Buch es va reunir aquest dilluns a la tarda amb el comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Ferran López, i també va acordar la destitució del càrrec la directora del Servei Català del Trànsit, Eugènia Domènech, en espera de nomenar un nou director.
De moment, el conseller no preveu prendre cap més decisió fins que no parli amb Joaquim Forn, empresonat a Estremera des del 2 de novembre, processat per rebel·lió i malversació de fons públics. La intenció era visitar-lo aquest dimarts però finalment el Ministeri de l’Interior ha denegat la visita per motius burocràtics.