Enmig d’un entorn natural, al barri de Pedralbes, trobem l’escola privada Aula, que enguany commemora el 50è aniversari. Per recordar la llarga trajectòria del centre, aquest recull una exposició fins al 30 de juny. Aquesta mostra, a través de fotografies, explica moltes de les vivències viscudes com xerrades, sortides o activitats esportives. A més, es poden visitar dos espais audiovisuals on es projecten imatges històriques i testimonis que relaten la seva experiència a l’escola. Per realçar la creativitat dels alumnes, també s’exposen creacions artístiques que ells mateixos han elaborat sota el lema de l’aniversari.

L’exposició no és l’únic espai commemoratiu que es pot visitar. Una catifa vermella amb el nom de totes les promocions d’aquests 50 anys dona la benvinguda als visitants a l’entrada de l’escola. Més endavant, trobem unes espelmes gegants que expliquen els fets més rellevants de la història del centre, i totes aquelles efemèrides viscudes a Catalunya i al món. A més, per valorar les primeres promocions del centre, també s’ha instal·lat un mirall que permet observar la primera pedra de l’últim edifici construït.

Alternativa al sistema franquista

L’escola va néixer l’any 1968, com una alternativa al sistema educatiu franquista del moment. Llavors va aparèixer “la necessitat de crear escoles lluny d’adoctrinament, desenvolupadores del pensament crític”, explica Joaquim Guerola, director de l’Escola Aula. El pedagog Pere Ribera va ser un visionari que va engegar aquest projecte educatiu amb el suport de famílies i professors que van acompanyar-lo.

Al centre han estudiat figures reconegudes com Artur Mas o Josep Maria Bartomeu. Actualment, l’escola té 1.250 alumnes d’entre tres i 18 anys i 100 docents. Tots ells preparen un acte social per al pròxim 27 de juny.