Des de bon matí els serveis de neteja han treballat intensament per esborrar el rastre dels aldarulls. Encara avui hi havia motos cremades al carrer i a qui també els va tocar el rebre és a les entitats bancàries, que aquest matí posaven a punt les oficines. També afectada, aquesta botiga de telefonia. FRANCESC COROMINAS, comercial de Movistar "Sempre que hi ha algun aldarull per aquí pel barri el primer que toquen són les les caixes i les botigues de telefonia. L'última vegada també ens van destrossar el cartell, que el vam haver de canviar sencer, i ens van cremar els vidres amb àcid." A tocar, aquest quiosc, que ahir va haver de tancar a corre-cuita i que avui s'ha llevat amb destrosses. ALEX GRAELLS, quiosquer "Quan he arribat aquest matí m'he trobat tot trencat, els vidres i tal. Això qui m'ho paga? La Colau? Vull dir, què jo que faig sent autònom?" "Un dels comerços més afectats pels aldarulls és aquest supermercat, que a primera hora no ha pogut obrir a causa de les destrosses que ha patit." No és la primera vegada. Van endur-se'n alguns productes i van trencar-ne les caixes registradores. El rebombori d'ahir era el gran tema de conversa dels veïns, amb crítiques als manifestants. "Tampoc no crec que per trencar els vidres o per fer malbé el mobiliari urbà s'arreglin els problemes." Però també a l'actuació policial. Com aquesta dona a qui va entrar un projectil de "foam" pel balcó. "L'única queixa que tinc dels aldarulls és que això va entrar a dins de casa meva, és l'única. O sigui que la policia quan faci la seva feina que la faci bé." "Tapiant això l'únic que es podia esperar és que vinguessin després ells. Jo crec que la solució no és aquesta. La solució és parlar-ho amb aquests nois perquè aquí feien una tasca, bona o dolenta, però feien una tasca social." També en van sortir perjudicades botigues de roba i diversos contenidors, que avui ja havien estat retirats de la via pública.

La dada l’ha avançat el regidor de Gràcia, Eloi Badia, en declaracions fetes a Catalunya Informació. Posteriorment, en una nota l’Ajuntament ha confirmat la xifra, per ara provisional, i ha donat més detalls dels incidents. Per exemple, la crema d’un vehicle de BCNeta, dos cotxes de neteja més amb els vidres trencats, nou contenidors cremats i 22 de bolcats i vuit paperes malmeses. Així mateix, es van arrencar pilones i senyals de trànsit, es va abocar pintura al carrer i es van buidar extintors.

Badia també ha explicat que el consistori era conscient que el desallotjament del Banc Expropiat es produïria en qualsevol moment, i ha lamentat “no haver pogut trobar camins alternatius”, sobretot tenint en compte que el que s’hi feia fins “tenia interès per als veïns”. Aquest és el motiu pel qual l’Ajuntament, ha afirmat, ha intentat reubicar els ocupes en un altre espai. Això, ha afegit, no s’ha aconseguit perquè s’hi han negat. En aquests casos, “la capacitat per incidir queda reduïda”, ha assegurat Badia, qui no obstant diu que “les portes segueixen obertes”.

Aquest dimarts al matí el serveis de neteja han treballat intensament per esborrar el rastre dels aldarulls. A primera hora encara hi havia motos cremades al carrer i entitats bancàries i botigues molt malmeses. Especialment afectat va quedar un supermercat de la zona, que a primera hora no ha pogut obrir degut a les destrosses que ha patit. En ple saqueig, diverses persones van endur-se alguns productes i van trencar les caixes registradores. També van sortir perjudicades botigues de roba, quioscos i diversos contenidors que a primera hora ja havien estat retirats de la via pública. El rebombori ha estat el gran tema de conversa dels veïns, amb crítiques als manifestants però també per l’actuació policial. En aquest sentit, una veïna ha explicat que li va entrar un projectil de foam pel balcó.

Els disturbis van començar just en acabar la manifestació contra el desallotjament de l’anomenat Banc Expropiat. La marxa va transcórrer sense incidents remarcables fins que cap a quarts d’11 de la nit alguns dels que protestaven van voler tornar a entrar a l’edifici desallotjat i pel camí van bolcar i incendiar contenidors. Els aldarulls van concentrar-se als voltants de la plaça de la Revolució i la travessera de Gràcia, on s’ubica el local desocupat. Es va cremar també alguna moto, se’n van tirar a terra moltes més i un munt de cotxes i oficines bancàries també van rebre. Per dispersar els vàndals, els Mossos van utilitzar projectils de precisió. En diversos comptes de Twitter els manifestants denuncien lesions greus per part de la policia. Segons @BancExpropiat, són una cinquantena els ferits.

Diversos diputats de la CUP també han denunciat a les xarxes socials l’ús de la força policial i han qualificat d’intolerable l’actuació dels Mossos d’Esquadra. Els incidents són els més greus des del desallotjament de Can Vies fa dos anys.