Potenciar els usos veïnals de la rambla del Raval i de les places de Salvador Seguí i de Vázquez Montalbán. Aquests són els objectius de la reurbanització de la rambla del Raval i entorns que s’està portant a terme fa mesos i que està previst que finalitzi a finals d’octubre. El nou disseny dels espais és fruit d’un procés de participació ciutadana amb veïns i entitats dels entorns. Aquest projecte està inclòs en el Pla de barris del Raval Sud i té un pressupost d’un milió d’euros.

La plaça de Salvador Seguí, sense racons

A la plaça de Salvador Seguí s’està fent una nova zona de jocs per a nens d’entre sis i 12 anys que substituirà el parc infantil per a nens més petits. El nou disseny s’ha consensuat entre veïns i administració. L’actuació urbanística, tal com explica l’Andreu Meixide, cap de projectes del Pla de barris Raval Sud, s’ha fet tenint molt en compte les prioritats dels veïns i usuaris de l’espai. “Millorar la il·luminació per una banda i no fer espais que generin racons. Els jocs de Salvador Seguí són unes muntanyes massisses i no hi ha la possibilitat d’amagar-se enlloc perquè tot és visible. És una preocupació que hem tingut molt a tot l’àmbit, que la visibilitat sigui sempre molt bona”.

De plaça dura a espais amb arbres

La plaça de Vázquez Montalbán, a pocs metres de la de Salvador Seguí, també està en obres. Els treballs serviran per canviar aquesta plaça dura. De totes les actuacions portades a terme en aquesta part del barri del Raval, el canvi que es farà a la plaça de Vázquez Montalbán, segons explica Meixide “serà la que més sorprendrà. Crearem unes superfícies de terra vegetal, també amb muntanyes, amb monticle baixet, extenses, perquè permetin plantar arbres grans. Aquests arbres faran un altre tipus d’ombra i l’espai guanyarà molt oxigen, es veurà molt més verd”.

Lloc d’estada i de trobada

La rambla del Raval és l’espai més avançat de tot el projecte. De fet, només queda instal·lar uns bancs circulars a la part central. El passeig, amb el trasllat del ‘Gat’, de Botero, així com la ubicació d’una zona de jocs per a nens, es vol convertir en un lloc d’estada i trobada per als veïns.