Què has de saber pel dia de la prova?

Els exàmens de selectivitat es fan el 12, 13 i 14 de juny en els tribunals assignats per la Generalitat de Catalunya. Tots els dies de les PAU heu de portar el full de matrícula, el DNI —o passaport— per identificar-vos en qualsevol moment. Si necessites acreditar que has assistit a la prova, pots demanar un justificant al president del tribunal.

Per fer cada examen tens una hora i mitja. Si t’examines de matèries que coincideixen en la mateixa franja horària, realitzaràs les dues proves de manera continuada sense sortir de l’aula, disposant de tres hores.

Quin material pots dur a les PAU?

Els exàmens no es poden respondre amb llapis —excepte el de dibuix artístic i el dibuix tècnic—, ni tampoc amb tinta vermella o verda. Per fer algunes proves, però, pots dur més material, com ara calculadores —que no portin informació emmagatzemada—, regles, escaires, llapis… —consulta el material permès a cada examen—.

Les properes dates clau per accedir a la universitat

Els dies 19, 20 i 21 de juny hi ha un tribunal especial i d’incidències. Els resultats es podran conèixer a partir del 27 de juny i des d’aquest dia i fins al 29 de juny pots demanar revisió dels exàmens. El resultat d’aquesta revisió el sabràs el 9 de juliol. Si vols veure els exàmens de forma presencial ho pots sol·licitar del 9 al 13 de juliol.

I quins són els terminis per a la matrícula universitària?

Ja pots fer la preinscripció a la universitat i al grau que vulguis, fins al 2 de juliol. Per matricular-te a les PAP —proves d’aptitud personal—, necessàries per accedir als graus d’Educació Infantil i Educació Primària, ho pots fer fins al 12 de juny.

Un dels dies més esperats serà l’11 de juliol, quan es publicarà la primera assignació de places, però els assignats de forma definitiva —després de les segones correccions i reclamacions— es coneixeran el 17 de juliol. La segona assignació de places serà el 24 de juliol.