Tenen entre quatre i sis anys i avui estan acomiadant el Carnaval d'una forma diferent. "Estem fent balenes de paper, una miqueta m'està costant." "Un pez, porque es la bella cuaresma." En el taller volen unir el dia de l'enterrament de la sardina i la tècnica de l'origami. Aquesta escola d'arts marcials fa vuit mesos que és a Sants i des del primer moment ha tingut clar quin era el seu objectiu. XAVIER TEIXIDOR, director de Shoshinkan "Nosaltres cada mes o cada 15 dies aproximadament fem activitats relacionades amb la cultura japonesa. Mirem de cridar l'atenció del barri realitzant activitats socials que intentin incentivar la gent perquè conegui la cultura japonesa." Tot i les dificultats qui sap si aquí no s'amaga un artista d'aquesta tècnica mil·lenària.

Els alumnes de l’escola d’arts marcials Shoshinkan s’han acomiadat del Carnestoltes d’una manera diferent. Ells no han enterrat la sardina ni han plorat per la fi del Carnaval, sinó que han fet un taller d’origami. Aquí aquesta tècnica japonesa se la coneix amb el nom de papiroflèxia i permet fer autèntiques escultures amb paper.

L’escola Shoshinkan va traslladar-se al barri de Sants fa només vuit mesos i des d’aleshores ha fet diverses activitats per acostar la cultura japonesa als veïns. Els seus tallers de shiatsu o d’iniciació al manga en són només un exemple.