Veïns, amics i familiars s’han concentrat per demanar justícia i responsabilitats per l’actuació policial en els fets. El cas està en espera de judici després que l’Audiència de Barcelona hagi descartat que els mossos d’esquadra imputats puguin ser jutjats només per una imprudència greu i serà un tribunal popular qui els jutjarà per un homicidi dolós.

La família de Benítez demana 14 anys de presó per als sis agents que van participar en la detenció mentre que la fiscalia en demana 11, ja que considera que van reduir la víctima “de forma excessiva i desproporcionada”.

L’empresari del Gaixample Juan Andrés Benítez va morir la nit del 5 al 6 d’octubre de 2013 després de ser reduït per diversos agents dels Mossos d’Esquadra. Des de l’inici, es van contradir les versions sobre el motiu pel qual els agents van iniciar la maniobra. Des de la policia catalana, defensaven que Juan Andrés Benítez es va mostrar molt violent. Els veïns, en canvi, asseguraven que els agents van agredir-lo de manera injustificada.