La denúncia d’un empresari dedicat als perfums que estava sent extorquit des de finals de l’any passat va fer obrir la investigació policial que ha acabat amb la detenció de Miguel Tey i tres dels seus col·laboradors. Un d’ells és un informàtic que havia treballat amb aquest empresari i que el va posar en contacte amb Tey suposadament perquè l’ajudés a cobrar uns deutes pendents a Nova York. En principi va acceptar les condicions del grup per dur a terme aquest servei, però després els va dir que ho deixessin córrer. Llavors ells li van reclamar 40.000 euros “per les gestions” que ja deien que havien fet. Van concertar diverses cites trampa en què li van exigir aquests diners i el van amenaçar amb armes blanques i de foc si se li acudia denunciar-ho a la policia. “L’últim que ho va fer no sé si ha sortit de l’hospital”, li van dir en una ocasió. L’informàtic també va fer servir les dades personals de què disposava sobre la víctima per atemorir-lo. Quan van veure que l’empresari ja no els donaria més diners, van obligar-lo a lliurar-los dos vehicles de la seva propietat.


[Foto: Mossos d’Esquadra]

Després de més de tres mesos d’investigació, els telèfons intervinguts dels extorquidors han permès veure a la policia que la banda de Tey extorquia desenes d’empresaris i famosos de Barcelona. Sempre començaven oferint-los el seu “servei” de cobrament d’impagats, però en realitat no feien res per aconseguir cobrar els deutes, sinó que reclamaven als seus clients quantitats d’entre 10.000 i 60.000 euros.

Miguel Tey era un habitual dels bars i restaurants més cars de la zona alta de la ciutat i també de la Costa Brava. La seva família té casa a Llavaneres. Ell viu a Barcelona, tot i que amb residència fiscal a Andorra. Va ser campió d’Espanya de motociclisme en la categoria de 250 cc l’any 1996, un any després que ho fos Carlos Checa. Fa dos anys va aparèixer al programa ‘Callejeros’, de Cuatro, en un capítol titulat ‘Vida de ricos’. Allà explicava la vida de luxe que duia i es mostrava al costat d’altres persones amb el seu mateix nivell. Deia que li agraden les dones i els cotxes, i mostrava la frase que duu tatuada al canell dret: “Tey is rich” (“Tey és ric”).

Els Mossos d’Esquadra van detenir Miguel Tey i els seus col·laboradors la matinada del 25 de març als seus domicilis de Barcelona, Granollers i Palau de Plegamans. En un principi, la jutgessa en va decretar la presó incondicional i sense fiança per a tres dels quatre membres de la banda, Tey inclòs. Se’ls acusa de pertinença a grup criminal, tinença il·lícita d’armes, robatori amb violència i intimidació, extorsió, receptació, descobriment i revelació de secrets i usurpació de funcions públiques. El seu advocat va recórrer contra la presó incondicional i ara Miguel Tey es troba en llibertat amb càrrecs.