El punt de trobada, la Diagonal amb la plaça de Francesc Macià. A partir d'aquí comença un itinerari que recorre l'avinguda fins a Verdaguer i que fa un repàs des de l'urbanisme, l'arquitectura i l'art per explicar què ha significat la Diagonal per a la ciutat. Per començar el guia retrocedeix a mitjan segle XIX. JOAN VITORIA, membre de l'Associació Globus Vermell "Coneixeu tots aquest plànol? És el plànol que fa Ildefons Cerdà al 1859 per projectar l'Eixample de Barcelona." "Aquesta ruta té una durada de dues hores i cal fer una inscripció prèvia al web de l'Ajuntament. Els responsables són l'Associació Globus Vermell, una entitat que dedicada a la divulgació de l'arquitectura." JOAN VITORIA, membre de l'Associació Globus Vermell "Ens basem sobre tot en què significa la Diagonal a la trama de l'Eixample què significa la Diagonal en tot el que és Barcelona, i després la Diagonal com a retrat de la història, política social de la ciutat, a través de l'arquitectura que anem trobant, de l'art públic que anem trobant." El guia explica la història de la Diagonal des del segle XIX fins a l'actualitat. Per tant, hi descobrireu el perquè del nom del Turo Park o els detalls més significatius de la recent remodelació d'aquest tram de l'avinguda. Una altra possiblitat és incriure's al bicipasseig o simplement acostar-se a alguns dels punts de dinamització: ja sigui la ludoteca o les zones de jocs per als més petits. És el tercer diumenge per als vianats, però encara hi ha qui viu l'experiència per primer cop. "He vingut expressament per veure com ha quedat la Diagonal, en general em sembla molt bé." "Ara hi ha més espai per gaudir, i a nivell d'activitats, n'he vist poquetes, dues, però bé." L'objectiu de la iniciativa és que les persones prenguin el lloc als cotxes i facin seu aquest espai. Per això es tallen a la circulació els laterals, que s'han convertit en un espai per a l'esport, especialmnent aquells que es practiquen sobre rodes.

L’associació El Globus Vermell organitza la ruta titulada ‘La Diagonal: història urbanística i identitat social d’una ciutat’, que dóna a conèixer els secrets del carrer més llarg de la ciutat. Durant l’itinerari guiat, els visitants han descobert testimonis de diferents èpoques i estils que permeten resseguir la història de la ciutat dels últims 150 anys.

El punt de trobada ha estat la Diagonal amb la plaça de Francesc Macià. A partir d’aquí comença un itinerari que recorre l’avinguda fins a Verdaguer fent un repàs des de l’urbanisme, l’arquitectura i l’art per explicar què ha significat la Diagonal per a la ciutat. Per començar, el guia retrocedeix a mitjan segle XIX, quan Ildefons Cerdà va projectar l’Eixample barceloní.

Després s’explica la història de la Diagonal fins a l’actualitat i aspectes com el perquè del nom del Turó Park o els detalls més significatius de la recent remodelació d’aquest tram de l’avinguda. Els itineraris es fan cada diumenge d’11 a 13 h i són gratuïts, encara que cal inscripció prèvia.

Tercer cap de setmana sense cotxes

Aquest ha estat el tercer diumenge sense vianants en aquestes vies, dels sis previstos, i s’hi han tornat a instal·lar punts culturals, esportius, una ludoteca i zones de joc infantil i de descans. Més de 117.000 m2 d’espai públic on passejar, jugar, llegir, reposar o practicar esports, entre d’altres.