Una cinquantena de dones s’han concentrat aquest dimarts davant de l’Hospital de Sant Pau per defensar que es pugui garantir el dret a l’avortament a tots els centres públics catalans. Aquesta concentració s’emmarca en la campanya pel dret a l’avortament lliure i gratuït i té al darrere diferents entitats com Ca la Dona, l’Associació de Drets Sexuals i Reproductius o Marea Verda, entre d’altres.

Inequitat territorial

Imma Clarà, presidenta de l’Associació de Drets Sexuals i Reproductius, ha remarcat que actualment no hi ha equitat territorial a l’hora de garantir el dret a l’avortament. “No és el mateix ser de Tortosa que de Barcelona si vols exercir aquest dret reconegut per llei”, ha assegurat Clarà, qui apunta que a molts centres no s’ofereix la possibilitat per una qüestió d’objecció de consciència.

Clarà també ha afegit que en hospitals com el Sant Pau o el Sant Joan de Déu no és possible avortar perquè als òrgans directius hi ha el bisbat o la comunitat de Sant Joan de Déu, respectivament.

L’Associació de Drets Sexuals i Reproductius també reclama poder avortar lliurement més enllà de la setmana 22 de gestació sense la necessitat d’una avaluació per part d’un comitè clínic. Així ho va reclamar la mateixa entitat en una campanya.