Segon dia de funcionament de la quinzena de gandules i al voltant d’una desena de tauletes amb cadires i para-sols a la Gran Clariana de Glòries. Molts dels usuaris són veïns encuriosits per la reobertura d’un espai que ha estat tancat durant dos anys. Ara, aprofiten per prendre la fresca, fer teletreball o gaudir d’un moment de lectura.

Un usuari aprofitant per fer teletreball a la fresca

Accés gratuït de 10 a 20 h

L’únic accés a la gran extensió de gespa de més de 2.000 m2 de la Clariana es fa a través d’aquest servei de gandules i tauletes. És completament gratuït i l’única limitació és l’aforament. Actualment, a primera hora l’espai no està gaire concorregut però a la tarda, amb la sortida dels nens de l’escola, no hi queda gaire espai.

D’entrada i per preservar la gespa, que ha trigat tant a arrelar, només es pot utilitzar l’espai delimitat pel nou mobiliari i per tant no es pot fer ús de tota l’extensió de gespa. De fet, el conjunt de gandules i tauletes tenen una ubicació diferent cada dia precisament per evitar estressar en excés la gespa.

La ubicació del nou mobiliari anirà canviant

Servei de préstec i intercanvi de llibres

A banda de la comoditat que ofereixen les gandules tampoc cal que portem el llibre de casa. A l’accés de la Clariana hi ha una petita biblioteca portàtil que ens permet agafar un llibre i gaudir de la lectura estirat en una gandula. En el mateix espai també existeix un punt d’intercanvi de llibres, on podem deixar un títol i agafar-ne un altre.

A l’entrada es poden agafar llibres per llegir a les gandules

Vigilància constant del servei

Dos treballadors s’encarreguen que es faci un ús adient del servei de gandules i tauletes a la fresca. Quan arriba l’hora de tancament, aquests dies fins a les 20 h i els mesos de novembre a març fins a les 19.30 h, es recull el mobiliari, que queda guardat per poder-lo instal·lar amb comoditat el dia següent.