supermercat 24 hores

Els propietaris de supermercats amb servei 24 hores asseguren que respecten la normativa que regula la venda d’alcohol, després que l’Ajuntament hagi anunciat que s’intensificarà la vigilància en aquests locals i que si es detecten infraccions els tancaran.

Mohammed Shiplu té un establiment a la Gran Via de les Corts Catalanes, a tocar de la plaça d’Espanya, i ha explicat que el cap de setmana passat va fer molta caixa, coincidint amb les Festes de la Mercè, però que en cap cas va vendre alcohol a menors d’edat. Una de les polèmiques és com aconsegueixen la beguda els adolescents i Shiplu defensa que són adults qui els compren l’alcohol.

Demanen poder vendre alcohol fins a la mitjanit

Com a portaveu de l‘Associació de Supermercats de Catalunya i Barcelona, Shiplu ha demanat al govern que se’ls permeti vendre begudes alcohòliques almenys fins a la mitjanit: “La feina forta comença cap a les 22 h i els veïns quan tornen a casa és quan venen a demanar-nos beguda. Nosaltres, si es passa l’hora normalment no venem, però els clients ens intenten persuadir”, ha dit.

Precisament, la normativa posa com a topall les 11 de la nit per vendre alcohol. Fins ara, la Guàrdia Urbana ja preveu una vigilància especial en aquests establiments els caps de setmana i en festes especials. Quan detecten una infracció, s’interposa una denúncia i ara el consistori vol precintar-los en cas de saltar-se l’ordenança.