Manuel Valls

El candidat a l’alcaldia de Barcelona Manuel Valls ha anunciat que anirà a la manifestació convocada a Madrid aquest diumenge contra la política de diàleg amb Catalunya del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez. “Aniré a Madrid a defensar la Constitució i la unitat d’Espanya”, ha dit Valls en un fil a Twitter en què explica que ho fa “sense cap dilema ni cap complex”.

La manifestació té el suport del PP, Cs i Vox i diverses formacions d’extrema dreta han confirmat també l’assistència. Valls ha dit que les crítiques a la manifestació en considerar-la de dreta o ultradreta “és falsa” i ha assegurat que es tracta d’“una proposta transversal”. “Tots els constitucionalistes i progressistes haurien de donar suport a la manifestació”, reclama Valls.

Crítiques d’altres candidats a l’alcaldia

La presència de Manuel Valls a la manifestació ha generat una cadena de reaccions per part d’altres candidats a l’alcaldia. En una piulada a Twitter, Ernest Maragall (ERC) afirma que “Valls actua obertament com el cavall de Troia de l’extrema dreta a Barcelona”. L’alcaldable d’ERC va més enllà i apunta la possibilitat que Valls vagi a Madrid a negociar una llista unitària amb Vox a Barcelona.

El candidat del PSC, Jaume Collboni ha dit que Valls es manifestarà “amb Vox i la Falange contra el diàleg”. Collboni diu que l’ex-primer ministre francès “relega Barcelona a l’Espanya ultra que vol viure del conflicte”. 

També en una piulada, el tinent d’alcalde Jaume Asens (BComú) ha replicat a Manuel Valls que anirà a Madrid a “envestir contra el diàleg” amb els que “volen gelar-nos el cor un altre cop al crit de ‘a por ellos'”.