CAn Vies

El Jutjat Penal número 1 de Barcelona ha emès una sentència absolutòria contra dos veïns que van ser acusats de fals testimoni durant un judici relacionat amb els aldarulls de Can Vies.

Els fets es remunten al 2015, quan els dos joves van declarar a favor d’una persona que estava acusada de desordres públics i atemptat contra l’autoritat durant les manifestacions de suport a Can Vies l’any 2014. Els testimonis, amics de l’acusat i proposats per la defensa, van assegurar al judici que aquell dia havien protestat amb el seu company i que aquest en cap moment no havia participat en els aldarulls.

La fiscalia, després d’una sentència que condemnava a dos anys de presó el primer acusat, va decidir jutjar per fals testimoni els seus dos companys que asseguraven que no havia participat en cap mena de disturbis.

Ara, finalment, el cas ha acabat als jutjats. “Els dos joves van decidir que anaven a judici. No estaven disposats a assumir una mentida. Tenien clar el que havien dit” ha explicat l’advocat Xavier Mongé a betevé, que ha afirmat que van decidir tirar endavant malgrat que la fiscalia proposava un bon pacte.

L’última sentència tanca la polèmica perquè no s’ha acreditat el fals testimoni. El jutge recorda a la fiscalia que és habitual la confusió dels fets enmig de les protestes, les càrregues policials i les corredisses. I entén que és possible que la versió dels fets donada pels testimonis sigui certa a la vegada que compatible amb els arguments de la policia, que parlava de llançaments contra els agents.

Des d’Alerta Solidària, advocats que han portat el cas, denuncien que no té sentit l’acusació de la fiscalia. “Si cada vegada que es condemna o s’absol algú, acuséssim els que han defensat l’opció contrària de fals testimoni, tindríem molts agents condemnats per això” assegura l’advocat Xavier Monge, que afirma que això acabaria provocant que ningú volgués declarar.