Dibuixant Enric Pons

Enric Pons

, antic dibuixant de la històrica editorial Bruguera, ha mort aquest dissabte als 85 anys. Veí durant 50 anys de la Sagrada Família, Pons havia rebut atenció i suport de l’antiga Casa de Cadis, ara un local ocupat autogestionat destinat a donar servei a persones sense sostre. La mort ha estat confirmada per l’activista Lagarder, impulsor del projecte Welcome Sense Sostre i que havia aconseguit establir una relació molt estreta amb Pons.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”L’antiga Casa de Cádiz, ara un alberg per a persones sense llar” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/alberg-sense-sostre-casa-cadiz-barcelona/|||” css=”.vc_custom_1540210221769{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}”][/vc_column][/vc_row]

L’exil·lustrador, treballador en actiu des dels 13 anys fins a la jubilació, va convertir-se en un símbol de lluita contra l’especulació immobiliària. Durant la seva trajectòria ha estat un exemple de la gentrificació i del risc d’exclusió, ja que destinava gairebé la totalitat de la seva pensió (600 €) a pagar el lloguer del pis on vivia (530 €), a tocar de la Sagrada Família. Davant de les dificultats econòmiques va trobar una oportunitat a la Casa de Cadis, on feia alguns àpats i hi passava l’estona amb altres persones sense llar.

Al llarg del dia, els impulsors de Welcome Sense Sostre han construït un altar improvisat a les portes de l’antiga Casa de Cadis. Amics de l’exdibuixant i veïns del barri han expressat el seu condol per la mort de Pons i hi han deixat algunes mostres de record. “Enric, mai t’oblidarem” o “Prou especulació immobiliària” són alguns dels missatges que s’hi poden llegir, acompanyats d’espelmes i flors.

Pons va destinar 5.000 euros per a sensesostre

L’exdibuixant de Bruguera va rebre aquesta setmana una donació anònima de 10.000 euros, provinents d’una persona de Madrid. Això després de conèixer-se la seva situació econòmica delicada. Un cop rebuts, Enric Pons va donar la meitat d’aquests diners a les persones ocupants de la Casa de Cadis per l’ajuda rebuda i perquè poguessin continuar amb la seva tasca d’acollida i atenció a les persones sense sostre.