Els infants també poden seguir una dieta vegana, però és imprescindible que estigui ben complementada i hi hagi el seguiment d’un professional. És el que defensa el nutricionista especialitzat en alimentació vegana, David Gasol, que aquest cap de setmana participa al Cómo Como Festival. De fet, una de les conferències que ofereix és “El meu fill s’ha fet vegà”, en què insisteix com d’important és acudir a un professional per planificar i complementar com cal la dieta.

“L’ideal per a un nen és que mengi de tot. […] Les proteïnes i els greixos són fonamentals i, per això, cal incorporar suplements en una dieta vegana. Si no se sap fer, [aquests nutrients] es poden veure compromesos”

Gasol reconeix que el més ideal per a un nen és que mengi “de tot”, però això no vol dir que no pugui fer una dieta vegana. Segons el nutricionista, l’important és que nutrients bàsics com les proteïnes o els greixos, essencials per al creixement, no es vegin compromesos i siguin substituïts per suplements alimentaris. Gasol posa com a exemple la vitamina B12, la qual no es pot extreure de la dieta vegana i que, per tant, cal adquirir.

Conscienciar els joves de la seva decisió

A diferència de les persones que basen la seva alimentació en una dieta omnívora, els que segueixen una dieta vegana han de planificar molt millor els àpats i, segons Gasol, és important que els joves que decideixen seguir aquesta alimentació en siguin conscients: “Si menges una dieta omnívora és més fàcil deixar de banda alguns aliments del teu menú, però, quan fas dieta vegana, no et pots permetre menjar només una cosa, com arròs, perquè aquesta dieta és més susceptible de fer carències”, alerta Gasol.

“Una dieta vegana és saludable, però tenim menys informació o la informació que tenim és esbiaixada”

Com a professional, David Gasol recomana a les famílies que no amoïnin els seus fills si decideixen seguir aquest tipus de dieta perquè no hi ha risc si està ben feta: “Una dieta vegana és saludable, però tenim menys informació o la informació que tenim és esbiaixada”, sosté. Això sí, diu que els joves han d’entendre que és una responsabilitat també a l’hora de participar en la cuina i de respectar els àpats per no tenir mancances alimentàries.