El cas de la botiga Papallona Circus, a l’avinguda de Francesc Cambó, no és aïllat. Tal com va avançar aquest dilluns betevé, aquest establiment ha patit tres robatoris en menys de sis mesos i, comerços propers, denuncien que també els han assaltat. En alguns casos, fins i tot amb violència. És el cas d’un dels establiments de la plaça de Sant Agustí Vell, la drogueria Clarel. La setmana passada van trencar un vidre de l’aparador i van accedir al local. Dies més tard, es va produir un fet encara més greu: un lladre va agredir una dependenta.

L’assalt es va produir divendres. Segons ha explicat l’afectada, un home va entrar a la botiga i es va endur diversos recipients de colònia. Quan ella ho va intentar impedir, l’individu la va colpejar. Com a conseqüència de l’agressió, va patir contusions i va haver d’anar fins a un centre sanitari perquè l’atenguessin.

A la perruqueria Espai Vidal, al carrer d’en Giralt el Pellicer, hi van entrar el mes de novembre. Segons han detallat els propietaris, els lladres es van emportar productes i assecadors per un valor de gairebé 3.000 euros. Lamenten que l’asseguradora només els ha retornat 1.600 euros.

Un altre cas, més recent, és el del restaurant La Bona Sort, al carrer dels Carders. El copropietari de l’establiment explica que els lladres hi van entrar dijous passat. Les alarmes van sonar i finalment no es van emportar res. Ara bé, els van rebentar una porta de fusta antiga amb una moto.

Robatoris al carrer

Segons han detallat a betevé alguns veïns, al marge dels robatoris a comerços, diàriament se’n produeixen també al carrer. Afirmen que els lladres busquen cadenes d’or o telèfons mòbils i que a vegades assalten algun vianant. Fins i tot diuen que han identificat on s’amaguen després de cometre el furt o el robatori: al carrer d’en Tarròs.

La presidenta del l’Associació de Comerciants Carders-Corders, Zoila Agramonte, no té la mateixa percepció i creu que els robatoris al carrer no han anat en augment. No obstant això, els lladres també van entrar el mes passat a la seva farmàcia, un establiment històric del barri, situat a la plaça de la Llana. Els lladres es van endur tota la caixa.