La farmàcia Agramonte, coneguda recentment com la farmàcia de la Llana, està situada al número 11 de la plaça de la Llana. Regentada des de fa dos anys per Zoila Agramonte, una farmacèutica d’origen cubà.

Zoila va venir a viure a Barcelona per amor, ja que va conèixer el que ara és el seu marit en Jordi, mentre ell era a Cuba fent una tesina sobre la migració catalana a aquella illa.

Es van casar perquè ella pogués sortir de Cuba i es van instal·lar a Barcelona. A Cuba, per fer estudis acadèmics, has de tenir formació militar i, per això, ella va graduar-se en tinenta d’artilleria antiaèria. “Si no et gradues militarment no estàs aprovada a la carrera”, explica.

Una farmàcia emblemàtica

És una de les farmàcies més antiga de la ciutat, modernista i catalogada d’emblemàtica. Des del 1600, ha mantingut la mateixa activitat a través de diverses famílies de farmacèutics.

FB zoila farmacia casas llana 2 abril 2021
La farmàcia també té pots per conservar herbes que daten de fa 150 anys

Un local històric al bell mig del barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera. La farmàcia, que està documentada des del 1710, té notorietat quan Josep Cases, un reputat farmacèutic, inventa la “solució Cases”, un reconstituent per a múltiples malalties i dolors. Hi ha vitralls amb motius florals, mobles decorats i un paviment hidràulic característic del Modernisme.

El local conserva la decoració modernista projectada el 1910 i està protegida com a Bé Cultural d’Interès Local.