selectivitat setembre UPF

Més de 5.000 alumnes catalans han començat aquest dimarts els exàmens de la convocatòria extraordinària de la selectivitat. La primera prova avaluable, Llengua i Literatura Castellanes, ha arrencat a les nou del matí. Unes PAU que estan marcades per la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de no prioritzar el català i oferir els exàmens en les tres llengües cooficials a Catalunya “perquè els alumnes escullin”.

En el cas del campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra, la selectivitat ha començat amb la “normalitat habitual”, segons Miquel Berga, el president d’un dels tribunals, que ha detallat que els professors pregunten a cada estudiant quin examen vol per tal de “reforçar els drets lingüístics i personals”. Berga ha recordat que el canvi de “mecanisme” no ha causat “cap tipus de problema”.

Per les aules d’aquest centre universitari passaran els pròxims dies uns 400 estudiants, una xifra molt inferior als que va acollir en el marc de la convocatòria del passat mes de juny.

alumnes a una aula de la UPF preparats per les proves de selectivitat de setembre

Proves adaptades a la normativa covid

Les proves d’accés a la universitat (PAU) tindran lloc els dies 7, 8 i 9 de setembre. Els resultats estaran disponibles a partir del dia 20. S’hi mantenen les mateixes mesures de seguretat que es van aplicar a les proves del mes de juny per prevenir el risc de contagi per covid-19. Els exàmens tindran lloc en horari de matí i tarda i es mantindran les tres franges horàries d’inici d’exàmens (a les 9, a les 12 i a les 15 h) per tal de garantir les mesures adoptades amb l’objectiu de minimitzar el risc de contagi.

Per seus universitàries, els 5.121 alumnes inscrits es distribueixen de la manera següent: 1.560 a la UB, 1.046 a la UAB, 858 a la UPC, 457 a la UPF, 457 a la UdG, 246 a la UdL i 497 a la URV. Hi haurà 34 tribunals, que estaran ubicats a Barcelona (22), Bellaterra (6), Girona (dos), Lleida (dos) i Tarragona (dos).

La meitat dels matriculats (2.582) es presenten a la fase general de les proves i a algun dels exàmens de la fase específica, i l’altra meitat (2.539) faran només exàmens de la fase específica (1.786 són estudiants de batxillerat i 753, de cicles formatius de grau superior). Dels 2.582, un 75 % són estudiants que es presenten a les PAU per primera vegada i un 25 % repeteixen la prova per millorar nota.