discoteques Barcelona

El Departament de Salut i representants de l’oci nocturn a Catalunya han mantingut aquest dilluns, 6 de setembre, a la tarda una reunió per abordar la situació del sector i una possible reobertura de cara a les pròximes setmanes. El conseller Josep Maria Argimon ha traslladat a les patronals que la situació actual de la pandèmia pel coronavirus i les dificultats de fer complir les mesures d’higiene i de seguretat dins dels locals fan, ara per ara, impossible la reobertura. Segons les entitats de l’oci nocturn, el titular català de Salut els ha posat sobre la taula diversos requisits imprescindibles per reactivar el sector.

Aquests requisits fan referència a l’ocupació a les UCI i el percentatge de vacunats, entre d’altres.

Quines mesures per la covid i restriccions hi ha a Catalunya?

Menys de 100 malalts ingressats a les UCI

Segons coincideixen les patronals de l’oci nocturn, Josep Maria Argimon ha dit que un dels requisits principals per reobrir l’activitat és que es baixin del llindar de 100 les persones ingressades a les unitats de cures intensives (UCI) als hospitals de Catalunya. Ara per ara, tot i que ja fa setmanes que els indicadors epidemiològics principals van de baixa, encara hi ha més de 300 malalts crítics i, per tant, en atenció a aquest criteri la reobertura no serà pas immediata.

En la reunió, Salut ha deixat clar que cal que la tendència a la baixa dels indicadors de la pandèmia (contagis nous, hospitalitzats, crítics a les UCI, defuncions…) es mantingui de forma ininterrompuda, per garantir una reobertura de l’oci nocturn segura.

Un 80 % de vacunats amb pauta completa

Un altre escenari que el conseller de Salut ha posat damunt la taula per fixar una data de reobertura és que el percentatge de vacunats amb pauta completa arribi al 80 % aproximadament. A data de 6 de setembre del 2021, set de cada 10 catalans ja tenen la pauta completa.

Pendents d’una possible sisena onada

Un punt important que pot retardar o avançar la reobertura és el comportament del coronavirus durant els mesos de la tardor i l’hivern. En aquest sentit, en plena baixada de la cinquena onada, alguns experts i fins i tot autoritats sanitàries ja parlen d’una possible sisena onada durant la tardor. El mateix Argimon no va descartar aquest escenari i, si ocorregués finalment, tardaríem encara més temps a veure els locals d’oci nocturn funcionant.

Després de la trobada, el mateix departament ha emès un comunicat en què assegura que la reactivació de l’oci nocturn dependrà de l’evolució epidèmica i de l’afectació assistencial. Davant d’aquest escenari, els representants del sector consideren que l’escenari més optimista és veure l’oci nocturn obert a finals d’octubre, però temen que un empitjorament de l’epidèmia pugui fer retardar-ne la data fins al 2022.