El Departament de Salut busca incentius per aconseguir que el milió de persones que queden per vacunar a Catalunya ho facin. Entre altres estratègies, estudia oferir descomptes per anar al teatre, a concerts o altres activitats culturals, i també en albergs de joventut.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Carmen Cabezas, secretària de Salut Pública, ha admès que cal buscar “una fórmula que sigui justa”, per no discriminar ningú, tenint en compte que fins ara no s’ha ofert cap incentiu als prop de cinc milions i mig de persones que ja s’han vacunat.

Trucades al milió de persones que queden per vacunar

Cabezas ha explicat que es buscarà de fórmula proactiva aquestes persones que encara no estan immunitzades. “Que no s’estranyin si reben una trucada a casa”, ha advertit. De fet, només diumenge ja es van fer 40.000 trucades i les continuaran fent per esbrinar per què no s’han vacunat i oferir la informació a qui la necessiti.

“Cal fer la vacuna molt accessible: tenim la cita prèvia i també tenim la vacunació sense cita. És molt fàcil, és gratuïta i està molt a prop. Si us plau, vacuna’t per tu i pels de teu costat”, ha reblat Cabezas.

Influenciadors a les xarxes per convèncer els més joves

Un dels col·lectius en què falta més percentatge per vacunar és la franja dels 20 als 35. Per això, Salut busca la manera de fer-los arribar el missatge “a través de persones referents per a aquestes edats”. Cabezas ha posat com a exemple un vídeo amb la nedadora Ona Carbonell i ha afegit que s’estan buscant altres “influencers” per captar l’atenció del públic més jove.

D’altra banda, s’instal·laran punts de vacunació a les universitats. Aquest dimecres començarà a funcionar un punt a la UAB i en les properes setmanes també n’hi haurà en altres campus, segons ha avançat la secretària de Salut Pública.