Representants de l’oci nocturn han demanat aquest dilluns reobrir l’activitat el 15 d’octubre. Han fixat aquesta data perquè no volen que se’ls pugui atribuir una possible pujada dels contagis coincidint amb les Festes de la Mercè, i reclamen fer-ho tres setmanes més tard d’aquestes celebracions. “Si obrim el 15 d’octubre tenim 45 dies per treballar en quines condicions fer-ho”, ha dit el secretari general del gremi, Ramon Mas.

“Entenem la posició de l’alcaldessa, que vol que l’oci nocturn estigui obert per la Mercè, però si empitjoren els contagis el Departament de Salut ens tornarà a tancar. En canvi, si estem tancats per les festes, ja no serà culpa nostra”, ha sentenciat Ramon Mas. De fet, el govern municipal s’ha mostrat partidari d’obrir al més aviat possible el sector, després de les botellades al carrer de les darreres setmanes.

El gruix de facturació de les discoteques és a la tardor

Ara bé, alerten que no pot ser més tard de mitjans d’octubre perquè entre setembre i novembre la majoria de discoteques facturen entre el 60 i el 70 % dels guanys anuals, segons el Gremi de Discoteques de Barcelona i Província.

Les patronals de l’oci nocturn es reuneixen aquesta tarda amb el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i altres representants del govern. Esperen que ja se’ls proposi una data de reobertura de l’oci nocturn, que està tancat des de principis de juliol després de l’augment de contagis que es va produir durant la cinquena onada. Dimecres van començar una acampada reivindicativa a la plaça de Sant Jaume i ahir van abandonar la vaga de fam quan van saber que el govern es reuniria amb ells aquesta setmana.