Aula examen selectivitat cartell llengues examens 2021

(ACN) El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha tornat a obligar la Generalitat, també en la convocatòria de setembre, a facilitar els enunciats dels exàmens de selectivitat en les tres llengües cooficials: català, castellà i aranès, “sense preferència” per cap llengua. En la resolució estableix que “s’ofereixin als alumnes els exàmens” amb les tres llengües per tal “que siguin ells els que escullin”. I com ja va passar al juny, ho fa un dia abans que comencin les proves.

Un cop analitzat l’informe remès pel Consell Interuniversitari i d’acord amb els fets de la convocatòria del juny, el magistrat estima que les mesures que el govern català va establir per complir el requeriment judicial van ser insuficients. A més, critica que es demanés en alguns casos el nom de l’alumne que demanava l’enunciat en castellà i per això sol·licita que en la convocatòria que comença dimarts es respecti el dret a l’anonimat.

L’Assemblea per una Escola Bilingüe —que va interposar el primer recurs— considera que es van donar casos en que es va anotar nom i cognoms dels estudiants que demanaven els enunciats en castellà.

Requeriment específic perquè no s’identifiqui els alumnes

El jutge avala aquest argument i assegura que el Consell Interuniversitari parteix de l’error que les instruccions que es van donar es van fer com a complementàries, quan el TSJC va suspendre íntegrament el paràgraf sobre els enunciats dels exàmens. Reconeix que es va enviar un correu informant els alumnes de la disposició de les proves en les tres llengües però insisteix que això és “insuficient” per donar compliment al dret de l’alumnat.

Per tot això, el TSJC informa que s’emetrà un nou requeriment específic per demanar al president i al secretari del Consell Interuniversitari que donin instruccions als presidentes dels tribunals per no identificar els alumnes i que els professors vigilants, vocals o presidents ofereixen els enunciats “en qualsevol de les llengües cooficials de Catalunya, sense preferència per cap”.