El Gran Recapte 2019 està en marxa des d’aquest divendres al matí. Durant dos dies vol recollir tones d’aliments per ajudar famílies sense recursos. En l’edició d’enguany hi ha novetats: per primera vegada es fa una crida a donar producte fresc —carn, ous i peix— a cinc mercats de Barcelona i la cadena Caprabo prova sacs de tela reutilitzables en substitució de les caixes de cartró que s’utilitzen per emmagatzemar el menjar.

Donació de producte fresc a cinc mercats

El gran canvi respecte d’altres edicions és que es vol impulsar la donació de producte fresc. Al mercat de la Mercè, a poc a poc, els clients s’estan animant a comprar els tiquets de tres euros que es venen a algunes parades, i que després  serviran després al Banc dels Aliments per comprar aquests productes.

Tiquet producte fresc Gran Recapte 2019

L’any passat es va fer una prova pilot a dos mercats de la ciutat i després de l’experiència s’ha decidit implantar-ho a cinc mercats de la ciutat: el del Carmel, el d’Horta, el de la Mercè, el de l’Estrella i el de l’Abaceria.

La iniciativa aconsegueix prou voluntaris

Tot i que fa uns dies, el Banc dels Aliments va alertar que aquest 2019 els ha costat trobar voluntaris, finalment han assolit la xifra necessària. Els responsables de l’entitat van atribuir la dificultat de trobar-ne a la situació d’inestabilitat política i a les mobilitzacions postsentència del procés.

A banda de les novetats, el Gran Recapte 2019 demana l’habitual: aliments bàsics —com oli, conserves o llet— per garantir una dieta equilibrada a les 196.000 persones que atén l’entitat.