La reorganització de la rambla del Raval ja ha finalitzat amb l’objectiu de convertir-la en un nou punt de trobada al barri. Una de les intervencions més visibles és el ‘Gat’, de Botero, que s’ha traslladat a la zona central de la rambla del Raval per dotar-lo de més protagonisme. S’ha fet una nova àrea on té cabuda una zona de jocs infantils i un espai verd.

Rambla Raval gat botero

Trasllat de les terrasses

Bona part de les terrasses dels bars i restaurants s’han traslladat a les voreres laterals de la rambla i al centre del passeig s’han col·locat bancs circulars que fomenten la trobada. La reorganització de les terrasses va aixecar les crítiques dels restauradors perquè, diuen, els ha reduït l’espai per als clients.

La il·luminació també s’ha renovat amb l’objectiu d’incrementar el confort de l’espai en horari nocturn. Una altra novetat és la incorporació d’un lavabo públic autorentable i una font.

Renovació a les places de Vázquez Montalbán i Salvador Seguí

A la plaça de Vázquez Montalbán també s’hi ha intervingut. Aquí s’han creat espais d’ombra i s’ha potenciat el joc i l’estada dels nens i els adolescents. S’ha instal·lat un paisatge amb muntanyetes de terra on s’han plantat arbres i col·locat cadires. A més, s’ha construït una pista de bàdminton amb pintura a terra i es col·locaran taules de ping-pong i futtoc.

La plaça de Salvador Seguí ha incorporat més vegetació i també una àrea infantil de zero a 12 anys.