Els veïns han tornat a desafiar els Mossos d’Esquadra, i la pluja, amb un nou tall a l’avinguda Meridiana amb Fabra i Puig per 40è dia consecutiu. Com ja va passar dijous, la policia catalana s’ha desplegat i ha desallotjat els manifestants per garantir la circulació dels vehicles en aquesta artèria de Barcelona. I també com va passar dijous, a cada desallotjament policial, els manifestants han buscat la manera de tornar a ocupar l’avinguda per tallar-la i seguir amb la protesta.

Tall i repic de cassoles

Els ciutadans i les entitats que animen a tallar la Meridiana han definit aquesta convocatòria com a “extraordinària”, després de la “repressió policial” d’aquesta nit passada. A les xarxes socials han cridat a fer el tall a les 19 h i finalment ho han fet deu minuts més tard de l’hora prevista. L’acció de les 21 h l’han batejat com a “repic d’atuells”, en què demanen als veïns repicar cassoles per protestar contra el desallotjament dels Mossos d’Esquadra.

L’actuació de la policia es va produir després que el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, va demanar posar fi a aquest talls. L’alcaldessa, Ada Colau, s’ha desmarcat del desallotjament de la protesta, puntualitzant que és competència dels Mossos.