lgtbi bandera

Els Mossos d’Esquadra han detingut tres homes a qui acusen d’una agressió homòfoba al Raval. Segons ha informat la policia catalana a Twitter, els autors, en veure una parella del mateix sexe que passejava agafada de la mà, “s’abraonen contra ells i els insulten i amenacen per la seva orientació sexual“.

Segons Mossos, les víctimes han contactat de seguida amb el telèfon d’emergències 112 i han donat una descripció acurada dels autors. Gràcies a aquesta informació, una patrulla ha pogut localitzar tres dels quatre presumptes agressors i els ha detingut. Actualment la investigació continua oberta.

Una quarantena d’agressions LGTBI-fòbiques

A finals de juliol més de 4.000 persones es van manifestar a Barcelona contra l’LGTBI-fòbia, després de diverses agressions contra aquest col·lectiu. En els primers sis mesos del 2021 s’han registrat una quarantena d’agressions LGTBI-fòbiques.

L‘Observatori contra l’Homofòbia va denunciar fa uns dies que l’atenció a les víctimes d’agressions LGTBI-fòbiques els caps de setmana d’agost penjava d’un fil, ja que s’assegurava des de l’entitat que l’única persona especialista assalariada que hi ha a l’Observatori per atendre les persones fa vacances a l’agost i ningú no la cobrirà.

Serveis durant el mes d’agost

L’Ajuntament assegura que les víctimes d’agressions homòfobes no quedaran desateses el mes d’agost. Explica que hi ha serveis als quals es podrà acudir. El Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) les 24 hores els set dies de la setmana. També estaran disponibles de dilluns a divendres tant l’Oficina de la No Discriminació (OND) com al Centre LGTBI durant l’horari habitual.