Montjuïc s’enfronta aquest dimarts a un repte de mobilitat amb motiu del primer partit que el FC Barcelona disputarà a l’Estadi Olímpic Lluís Companys (on s’ha hagut de traslladar temporalment per les obres que s’estan fent al Camp Nou). El partit que l’enfrontarà al Tottenham Hotspur començarà a les 20 h.

Tal com va avançar betevé, el dispositiu s’activarà tres hores abans de l’inici del partit. Des d’aquell moment, es prohibirà l’accés de vehicles de quatre rodes als entorns de l’estadi i per l’Anella Olímpica només hi podran circular els cotxes amb acreditació. El club i el consistori insisteixen a anar-hi caminant, en bicicleta o agafar el transport públic.

A continuació et detallem tots els canvis en la mobilitat a partir d’aquest mes d’agost.

Més metro i busos llançadora

El club blaugrana i l’Ajuntament de Barcelona recomanen als aficionats que utilitzin el transport públic. Els dies de partit, es reforçarà el servei de metro, funicular de Montjuïc FGC, amb una major freqüència a les línies L1, L2, L3, L8, L10 Sud i altres línies d’FGC. A banda, dues hores abans de l’inici dels partits s’habilitaran dues línies de busos llançadora des de plaça d’Espanya i Fira 2. Es preveu que puguin transportar fins a 4.400 persones/hora.

Una altra de les novetats és la instal·lació de microparades de taxi a la muntanya. Els busos regulars de TMB que arriben fins a la plaça d’Espanya i el passeig de la Zona Franca funcionaran amb normalitat.

3.500 aparcaments per a motos

L’Ajuntament ha habilitat diverses zones d’aparcaments per a motos. En total hi podran estacionar 3.500 vehicles als espais reservats als entorns del carrer de Font i Quer, Can Valero, Tarongers i el passeig del Migdia. Les motos hi podran accedir sense acreditació i fins que l’aforament dels pàrquings estigui complet.

Escales mecàniques sempre en funcionament

Per fomentar l’accés fins a l’estadi a peu, el Barça garantirà que les escales mecàniques de la muntanya de Montjuïc estiguin sempre en funcionament. El club blaugrana assumirà els costos de manteniment de la infraestructura.

8 noves estacions de Bicing

Entre els mesos d’agost i setembre, es construirà un carril bici que connectarà la plaça d’Espanya amb l’avinguda de Miramar. En aquest tram, també s’habilitaran nous aparcaments per a aquests vehicles.

A més, a partir del 2024, hi haurà vuit noves estacions de Bicing a l’entorn de l’estadi.

Accés restringit al vehicle privat

Tres hores abans de l’inici del partit, un dispositiu especial de Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra limitarà l’accés de vehicles privats amb una quinzena de controls. Els vehicles de motor tindran prohibit el pas a la zona 0, situada al tram de l’avinguda de l’Estadi comprès entre les piscines de Bernat Picornell i el Museu Olímpic i en el tram del passeig Olímpic comprès entre la cruïlla amb el carrer del Doctor Font i Quer i l’avinguda de l’Estadi amb el Museu Olímpic.

A la zona 1, la més propera a l’Anella Olímpica, hi podran accedir només els vehicles acreditats pel Barça o els usuaris que hagin d’anar als equipaments de la muntanya. En aquest cas hauran de tenir també una acreditació específica. A la resta del parc s’hi podrà circular.

El veïnat de Can Clos i el Polvorí haurà d’agafar rutes alternatives per accedir als seus barris. Tot i això, tindrà garantit l’aparcament, ja que els dies de partit, l’àrea verda serà d’ús exclusiu per a veïns.