Estadi Olímpic Lluís Companys

Com es podrà arribar a l’Estadi Olímpic Lluís Companys durant els dies de partit del Barça? El director de sostenibilitat del club, Jordi Portabella, ha demanat que els socis arribin com més aviat millor a l’estadi per passar-hi la tarda i també que prioritzin el transport públic.

En total, es farà una inversió de 5,9 milions d’euros, dels quals l’Ajuntament n’aporta 2,5 i el Barça, 3,3. Això inclou semàfors, il·luminació dels voltants de l’estadi per arribar-hi a peu de manera segura, canvis en les escales mecàniques i altres coses. El club també va anunciar que l’aforament dels partits a l’Estadi Olímpic de Montjuïc serà la meitat del Camp Nou: només 49.472 persones

2.000 places de pàrquing de cotxes a Fira de Barcelona i 3.500 places de moto

Anar a veure el Barça amb cotxe serà possible, però estarà limitat. El club habilitarà un pàrquing principal de 2.000 places a la Fira de Barcelona i des d’allà els busos llançadora portaran els espectadors a l’estadi. Hi haurà una zona de perímetre de seguretat on el cotxe que no hi estigui autoritzat no hi podrà passar, però també hi haurà altres pàrquings als voltants de Montjuïc, així com un de 60 places per a autocars de penyistes que vinguin de fora de Barcelona. Les motos també tindran un espai habilitat amb 3.500 places. A més a més, també hi haurà un espai per a vehicles com bicicletes i patinets, tots, fora del perímetre.

Transport públic: Busos llançadora i funicular de Montjuïc

El club habilitarà busos llançadora ininterromputs des de les parades de bus i metro prop de la plaça d’Espanya i carrer del Foc. També es disposarà del funicular de Montjuïc, on des del Poble Sec arribarà al costat de l’estadi de Montjuïc i que tindrà una gran capacitat. Portabella ha explicat que la capacitat d’absorció de les llançadores serà màxima i que en seran tres en una roda permanent de transport de viatgers.

Escales mecàniques reversibles

Caminar des de la plaça d’Espanya fins al Lluís Companys, fent drecera per dins Montjuïc també serà possible. El club habilitarà els camins amb més il·luminació i modificarà les escales mecàniques, que seran de pujada abans del partit i de baixada en l’operació sortida.