L’Ajuntament de Barcelona ha fet un minut de silenci a les 12 h a la plaça de Sant Jaume per les víctimes del terratrèmol mortal al Marroc. Un homenatge que s’ha vist enterbolit per una protesta que ha boicotejat l’acte. Desenes de persones amb banderes espanyoles i crits de “Fora”, “Puigdemont a la presó” i “No amnistia” han obligat a acabar precipitadament el minut de silenci i els representants municipals han entrat a la casa consistorial.

“Respectem la llibertat d’opinió, però és poc admissible que en un moment tan dramàtic no s’hagi respectat aquest acte”, ha lamentat l’alcalde, Jaume Collboni. Unes declaracions que ha fet a l’interior de l’Ajuntament.

Collboni també ha tornat a allargar la mà a la comunitat marroquina i a oferir l’experiència dels Bombers de Barcelona en rescats. A banda de l’alcalde, en l’homenatge hi han participat una representació de les forces polítiques del consistori i de la Generalitat, com la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret. També hi havia membres de la comunitat marroquina de Barcelona.

L’objectiu de la convocatòria ha estat mostrar solidaritat i suport al país nord-africà després del sisme de magnitud 7 que va sacsejar el territori divendres a la nit. Segons l’últim balanç de víctimes, la catàstrofe ha provocat 2.012 morts i 2.059 ferits, 1.404 de gravetat.