L'últim dia de l'Escola Duran i Bas ha estat alhora un homenatge als alumnes de sisè de primària, que no només acaben el curs, sinó que marxen del centre per començar l'ESO. Avui les cançons i els obsequis estaven especialment pensats per a aquests nois, "els grans", entre els quals hi havia molta expectació. MARC EZQUERRA, estudiant de 6è de primària "Una mica d'emoció, hem sigut notícia i ens ho feien tot a nosaltres." ORIA DE LA FUENTE, estudiant de 6è de primària "Estava contenta i trista alhora, contenta pel nou institut però trista per deixar els amics." Clàssics com els Beatles o Lluís Llach han posat les emocions dels adolescents a flor de pell i alguns no s'han pogut contenir. Després de l'homenatge, i ja en un ambient més tranquil, els professors han fet un regal als seus alumnes. Un moment que ells han aprofitat per reflexionar. CARLA CAPONE, estudiant de 6è de primària "Em guardo tots els amics, les amistats són més que treure bones notes..." I finalment, a la una del migdia, ha arribat l'hora dels adéus. Un instant temut per a alguns dels alumnes, que han estudiat quasi una dècada en aquest centre. El comiat, per a molts, serà difícil d'oblidar.

Aquest divendres acaba el curs per als estudiants catalans. L’any ha estat marcat per l’aprovació de la LOMCE i la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sobre l’ús obligatori del castellà en un 25% de les classes en alguns centres. L’alumnat, però, aliè a tots aquests canvis, ha acomiadat un curs en què han après noves matèries, però també a seguir caminant per la vida.

L’última jornada del curs s’ha dedicat en molts centres a organitzar festes de comiat. Aquest ha estat el cas de l’Escola Duran i Bas, on la festa de comiat ha servit també per acomiadar els estudiants de sisè de primària que marxen del centre perquè l’any que ve començaran l’ESO. Estudiants de tots els cursos han preparat cançons i obsequis per homenatjar “els grans” de l’escola, que han viscut la jornada amb molta emoció. Aquest últim dia de curs ha servit als nois per fer balanç de tot el que han après fins ara i també per preparar-se per als canvis del proper curs.