Horta està de festa. (respira) Estrenen plaça, la d'Eivissa, per a molts el centre neuràlgic del barri. "És el punt de trobada de tot el veïnat com aquell que diu." Després de 10 mesos d'obres la remodelació ja està acabada. Bones notícies per als veïns... "Estava molt degradada, els bancs molt malament i ara ha quedat preciosa." "On estem ara just passaven els cotxes així que fa un temps no podríem estar aquí asseguts." ...I també per als comerços i restaurants. Els dies d'espera se'ls han fet llargs. "Molt llargs. Teníem aquí la valla i la gent no baixava." FRANCINA VILA , regidora d'Horta-Guinardó "S'han ubicat bancs, tecnologia LED, no va il·luminació i s'ha guanyat espai i sobretot sensació d'amplitud." "Amb la remodelació la plaça ha guanyat gairebé 600 metres quadrats. S'ha aconseguit treient els aparcaments i, sobretot, eliminant la calçada que creuava la plaça per la Baixada del Mercat." Avui i demà entitats del barri han organitzat activitats per inaugurar la plaça. A la sortida del metro s'hi ha instal·lat aquesta exposició que en repassa els més de 120 anys d'història. Són imatges de l'arxiu d'un veí del barri, en Joan. Al llarg de la seva vida les ha anat recollint i en té més de 5.000. Aquesta n'és només una petita mostra.

La remodelació de la plaça d’Eivissa ha suposat una inversió d’aproximadament un milió d’euros. Segons el consistori, s’ha volgut donar prioritat als vianants. Per això, s’han tret els aparcaments al tram adjacent del carrer de Fulton i s’ha eliminat el carrer que travessava la plaça per la baixada del Mercat. Això ha permès ampliar fins a 1.975 metres quadrats la superfície total de la plaça.

La nova plaça té tres àmbits diferenciats: una part destinada als actes públics; una àrea d’estada situada sota els plataners; i una tercera amb les terrasses dels bars i restaurants. El projecte de remodelació de la plaça d’Eivissa ha disposat d’un procés de participació veïnal que es va iniciar l’estiu de 2010.

El veïns i el teixit associatiu del districte han organitzat diverses activitats per celebrar la reobertura de la plaça. Aquest dissabte començaran a les 12 del migdia amb una ballada de sardanes i hi actuaran diferents batucades. A la sortida del metro s’hi ha instal·lat una exposició fotogràfica que repassa la història de la plaça des de la inauguració a finals del segle XIX fins al dia d’avui.