L’ONG Open Arms ha informat que, després de 17 dies al mar amb més d’un centenar de persones migrants a bord, es troben en situació d’emergència humanitària i no poden viatjar fins al port d’Algesires, ofert aquest diumenge pel president del Govern espanyol, Pedro Sánchez.

Segons el director de l’Open Arms, Òscar Camps, el trajecte fins a la costa de Cadis –uns 2.000 kilòmetres– podria suposar una travessia de sis dies a alta mar. De fet l’ONG ha indicat que, tenint en compte que es troben a menys de la costa italiana, l’oferta de Sànchez és el port més llunyà del Mediterrani. Precisament, a primera hora de la tarda, l’Open Arms ha enviat una sol·licitud urgent al port de Lampedusa per “poder entrar i desembarcar” els migrants.

De fet, Camps ha denunciat aquest mateix diumenge al matí que la situació a la coberta del vaixell era del tot insostenible. A les crisis d’ansietat i les baralles s’hi ha sumat un nou patiment: quatre migrants s’han llançat a l’aigua en direcció a la costa de Lampedusa amb l’objectiu d’arribar a terra ferma. Els socorristes els han pogut salvar.

Ordre del Govern espanyol

Poc després de la negativa de l’ONG a navegar cinc dies fins a les costes de Cadis, fonts de l’Open Arms han informat que han rebut una ordre del centre de coordinació marítim d’Espanya que afirma que s’han de dirigir a Algesires. Ara estan en espera de confirmar aquesta informació.