Operaris de l’empresa constructora del Pop del Parc de la Pegaso han analitzat i avaluat aquest diumenge al matí l’estructura del nou joc infantil de la Sagrera que els Bombers van precintar dissabte per motius de seguretat: un dels ulls de l’animal marí no estava ben fixat i es va haver de retirar.

Pop de la Pegaso

Aquest matí les famílies que hi han passat per aprofitar les primeres hores del dia, que són les menys caloroses, s’han trobat que no es podia accedir a l’estructura. “Em fa molta pena, perquè fa molt de temps que esperàvem que estigués acabat per poder-hi jugar”, ha dit un infant que tornava de vacances i que volia estrenar el parc. Els adults han estat més crítics:

“Sempre que inauguren alguna cosa, poc temps després cau. No sé què passa, per què es fan malament les coses?”

Un altre veí, que s’ha passat tota la setmana anant amb el seu fill al parc, ha comentat que “és un risc que en una zona, gairebé nova, una peça pugui caure”.

De moment, la peça no s’ha tornat a col·locar i tècnics de l’empresa han reforçat la zona acordonada pels Bombers amb tanques metàl·liques per evitar que cap infant hi pugui accedir. No se sap tampoc quan es podrà tornar a obrir al públic.

Una estrena polèmica

L’aposta de l’Ajuntament per crear nous parcs infantils amb elements singulars no ha començat amb bon peu. La nova àrea de jocs del Parc de la Pegaso es va estrenar fa poc més d’una setmana, amb algunes crítiques per l’escalfor dels tobogans en les hores de més sol. Aquesta instal·lació ha costat 1.062.000 euros i la mateixa empresa constructora, EDU Barcelona disseny urbà SL, és l’encarregada d’instal·lar un gran element en forma d’oreneta als jardins de la Indústria amb un cost de 265.800 euros. Per altra banda, del projecte de La Balena, del Parc Central de Nou Barris se n’encarrega Lappset España VR SL, per 980.000 euros.