EUGENI RODRIGUEZ, portaveu del Front d'Alliberament Gai de Catalunya "Tenim la vacuna contra l'homofòbia. Catalunya ha aconseguit ser el primer país del món que castigarà els comportaments i les accions homòfobes." KATY PALLÀS, presidenta Associació Families Lesbianes i Gais "Un abans i un després per al nostre col·lectiu i per a totes les persones LGBT, i no només per nosaltres, perquè això afectarà els nostres fills." JOAQUIM ROQUETA, president de Gais Positius "Cal que la gent conegui que hi ha una llei, que l'homofòbia no sortirà gratuïta a partir d'ara i que per tant hi haurà una sèrie de mecanismes, i qui serà castigat és la persona homòfoba."

La nova llei aprovada al Parlament preveu sancions per a qui inciti a la violència contra el col·lectiu LGTB o qui en discrimini l’accés a un servei públic. La norma, que va néixer com una iniciativa legislativa popular, inverteix la càrrega de prova, i en casos de suposada discriminació,l’acusat haurà de provar que és innocent.

El portaveu del Front d’Alliberament Gai de Catalunya, Eugeni Rodriguez, ha explicat que la normativa suposa una “vacuna contra l’homofòbia” i ha celebrat que Catalunya hagi estat “el primer país del món que castigarà els comportaments i les accions homòfobes”. La presidenta de l’Associació de Famílies Lesbianes i Gais, Katy Pallàs, ha dit que suposa “un abans i un després” que tindrà efectes positius per als fills. Ara bé, el col·lectiu ha recordat que és molt important que la llei es conegui.