Les cries estan situades a la zona de reproducció assistida que es troba a l’edifici del terrari del Zoo de Barcelona. Quan tinguin la mida suficient i siguin capaces de defensar-se dels predadors, es reintroduiran al Ddlta del Llobregat, el seu hàbitat natural.

La tortuga de rierol, de nom científic “Mauremys leprosa”, és un animal carnívor que d’adult fa uns 15 centímetres i està protegit per la Unió Europea. A més del delta del Llobregat també se’n troben al cap de Creus i al sud de la península Ibèrica. Tot així, la supervivència d’aquesta espècie autòctona s’ha vist afectada per la degradació de l’hàbitat i la competència amb la tortuga de florida, una espècie invasora no autòctona.

Precisament, l’any 2010 el Consorci del Delta del Llobregat i el Parc Zoològic de Barcelona van signar un conveni per protegir la tortuga de rierol del delta. L’acord va sorgir després que un estudi de la Universitat de Barcelona detectés que l’espècie tenia la piràmide invertida i hi havia, per tant, més tortugues adultes que cries. Dos anys després, el 2012, 10 femelles i dos mascles es van instal·lar al Zoo amb l’objectiu que es reproduïssin. Des de llavors, els animals, procedents del Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC) es van situar en una bassa entre la instal·lació dels flamencs i la de les foques que imita l’hàbitat del delta.