La policia va iniciar la investigació després d’haver rebut diverses denúncies per casos molt similars a més d’una desena de municipis de l’àrea metropolitana. Els lladres esbrinaven, mitjançant trucades o parlant amb veïns, on podia haver persones grans o amb alguna discapacitat. Una vegada se’ls obria la porta, els dos homes informaven la víctima que havien de fer una revisió a la instal·lació elèctrica i l’amenaçaven amb talls de subministrament si inicialment se’ls negava l’entrada.

Tant la indumentària com la posada en escena dels dos homes era acurada, perquè anaven equipats amb aparells per mesurar la tensió elèctrica, fulls de certificat d’instal·lació, targetes d’empleat falsificades, no cobraven diners per fer la revisió i feien signar una suposada factura per donar més credibilitat al procés. Una vegada dins, un dels homes robava els objectes que trobava mentre l’altre distreia la víctima.

El 23 de setembre els Mossos d’Esquadra van poder detenir els dos falsos operaris després que acabessin de vendre diverses joies en un establiment del Raval. La policia, a més, va detenir també els treballadors del comerç per comprar les joies tot i saber que eren robades. Els dos lladres van ser identificats en 16 rodes de reconeixement i, en l’escorcoll del pis d’un dels lladres, s’hi va trobar objectes robats. Els dos falsos operaris han ingressat provisionalment a presó i els treballadors del comerç de compravenda d’or han quedat en llibertat amb càrrecs.