Lluís Soler, Marta Marco, Toni Albà o Blanca Portillo són alguns dels actors que protagonitzen la campanya de voluntariat per al Gran Recapte d'enguany. La massiva recollida d'aliments per a persones necessitades arriba a la sisena edició i enguany precisa de 20.000 voluntaris. Qui hi vulgui col·laborar ja es pot inscriure des d'avui al web del Gran Recapte i triar entre els 2.000 punts de recollida a supermercats i mercats d'arreu de Catalunya on caldrà un cop de mà. La cita és els dies 28 i 29 de novembre. L'any passat, voluntaris, ciutadans i empreses donants van fer possible la recollida de més de 3 milions de quilos d'aliments bàsics. I, tot i que la xifra se supera en cada edició, el Banc dels Aliments no vol marcar-se un objectiu. EDUARD ARRUGA, president del Banc d'Aliments de Barcelona "Jo no sé si aquest any seran 3'5 milions o 2'5. No volem establir xifres. Això no és una empresa en la qual es faci un objectiu de vendes o un objectiu de resultats. El nostre resultat és la satisfacció de poder donar aliments a les persones que ho necessiten." De fet, la precarietat alimentària arriba ja a un 20 per cent de la població catalana. La prova és la dada de persones que es van beneficiar dels aliments recollits al Gran Recapte de l'any passat: unes 160.000 persones, el doble que sis anys enrere.

La propera edició del Gran Recapte tindrà 2.000 punts de recollida d’aliments a tot Catalunya, ubicats en mercats i supermercats adherits a la campanya, tot i que també es podran fer donacions en línia. Per garantir-ne l’èxit, els organitzadors fan una crida perquè hi col·laborin més de 20.000 persones. Aquells qui es donin d’alta com a voluntaris es repartiran en grups de tres a cinc persones i treballaran en torns d’unes tres hores.

L’objectiu del Gran Recapte és recollir aliments de llarga durada, com llegums, conserves de peix, llet i oli. També es vol difondre una vessant de sensibilització i mobilització de la població perquè la col·laboració amb el Banc dels Aliments s’allargui durant tot l’any. Segons la Fundació Banc dels Aliments es calcula que actualment hi ha un 20% de la població que viu en situació de pobresa i precarietat alimentària a Catalunya.