La transformació de la plaça de les Glòries ha entrat aquest dimarts en una nova fase amb la reobertura d’un accés a l’L1 del metro que fins ara estava tancat. L’entrada queda just al mig del futur Parc de les Glòries, encara en obres, i permet veure com avancen els treballs. L’accés al metro es fa baixant unes escales (encara no han obert les mecàniques) en el que serà un jardí circular que, per ara, no té vegetació.

L’entrada s’ha obert aquest dimarts coincidint amb el tancament de l’accés que dona al carrer de Badajoz. Aquesta porta s’ha inhabilitat temporalment per les obres d’ampliació del vestíbul de l’L1 del metro, que tindrà un accés directe al Museu del Disseny. L’afectació s’allargarà fins al juny. A banda de la nova entrada al mig de les Glòries, aquesta estació de metro manté obert l’accés per la Meridiana, davant del Mercat dels Encants.

El parc, acabat a la tardor

Un tramvia passa per la futura estació que ja té marquesines posades; just al darrere el nou accés al metro

L’Ajuntament de Barcelona preveu enllestir el Parc de les Glòries a la tardor, tal com estava previst. La part que queda per fer és la que hi ha al davant del Museu del Disseny i completarà la zona verda que es va obrir el 2019 amb la Gran Clariana. A vista d’ocell es pot veure l’accés circular al metro, però també la futura parada del tramvia davant del museu, que ja té les marquesines i els bancs instal·lats.

Una altra de les instal·lacions que tindrà el parc i que és força visible és la nova àrea de joc infantil. Estarà formada per dues anelles circulars de grans dimensions que convidaran a experimentar. En el projecte del parc també es preveia una làmina d’aigua que resseguirà el traç de la Diagonal. La forma ja s’intueix amb una base de formigó. Aquesta part del parc tindrà també un espai polivalent i un umbracle que encara no es deixen veure.

parc glòries àrea joc infantil
L’estructura de la nova àrea de joc infantil ja és ben visible, amb dues grans anelles