laboratori

(ACN) La farmacèutica japonesa Eisai i l’estatunidenca Biogen han anunciat resultats positius del medicament contra l’Alzheimer lecanemab en l’assaig en fase 3, amb 1.795 participants. Segons han avançat, el fàrmac aconsegueix frenar el deteriorament cognitiu de pacients amb Alzheimer en fases precoces en un 27 %. Les farmacèutiques analitzaran les dades amb les autoritats reguladores per aconseguir-ne l’aprovació als Estats Units i les sol·licituds d’autorització comercial a Europa i el Japó de cara al final de l’estudi, el març del 2023.

“Un moment de canvi en la història” de l’Alzheimer

La doctora Mercè Boada, neuròloga i directora mèdica d’Ace Alzheimer Center Barcelona —un dels centres participants—, creu que és “un moment de canvi en la història” de l’Alzheimer, segons recull un comunicat.

S’espera que els responsables de l’estudi presentin els resultats al congrés internacional d’assajos clínics de l’Alzheimer (CTAD) a finals de novembre i que siguin publicats en una revista científica. Serà aleshores quan seran revisats de forma independent.

El lecanemab és un anticòs monoclonal dirigit al dipòsit d’amiloide al cervell.